Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09 22:32 - Агнешко или ярешко задушено в гювеч с вино
Автор: rozaliblog Категория: Рецепти   
Прочетен: 156 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.09 22:35


image
Подготовка: 10 мин.

Готвене: 4 часа и 45 мин.

Порции: 12

 

Продукти:

5-6 кг агнешко или ярешко месо, нарязано на големи парчета

червено вино

много нарязан копър

агнешко було (по избор)

сол, черен пипер

алуминиево фолио или пергаментова хартия (в зависимост къде ще се пече)

 

Начин на приготвяне:Измийте месото с червено вино. Посолете добре и поръсете с много копър. Застиламе дъното на мастелото (гювеч- специален глинен съд за конкретното ястие без капак) с кръстосани лозови пръчки, за да образуваме скара. Над лозовите пръчки поставяме парчета месо. Ако искате може най-отгоре да покриете парчетата месо с булото за да не изсъхнат много при печенето. Полейте ястието с 1 Ѕ - 2 ч. чаши червено вино (ако е чисто, можем да го използваме и това, с което измихме агнето).

 

Печене във фурна на дърва: Добре покриваме гювеча с алуминиево фолио, на което с вилица или нож се правят малки дупки. Сложете го във фурната да се пече в продължение на 4 Ѕ до 5 часа (това е времето за печене на 5-6 кг. агнешко месо).

 

Печене в електрическа фурна: Поставете ястието да се пече в продължение на 1 час в предварително загрята фурна при температура 200 ° С, а след това продължете печенето на 120 ° С. Също така, в електрическа фурна вместо да покрием ястието с фолио го покриваме с пергаментова хартия, с която го увиваме много добре и не правим дупки. Можем да намалим количеството месо, но не под 2 - 2Ѕ кг.



Тагове:   вино,   агнешко,   ярешко,


Гласувай:
2
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rozaliblog
Категория: Рецепти
Прочетен: 756
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 3
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Октомври, 2017  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031